Toegewijd in huidverbetering

Huidverbetering

De vijf huidlagen onder de bovenste huidlaag zijn wel levend. In de vijfde en belangrijkste huidlaag zit maar liefst 70% vocht. Dit vocht is van essentieel belang om de jeugdige uitstraling van de huid te behouden. Met de producten die ik bij de gezichtsbehandelingen gebruik, bereik ik de levende huidlagen, inclusief de vijfde huidlaag.

Behandeling van de opperhuid

De huidcel in de vijfde laag (de basaallaag) vernieuwt zich elke 28 dagen. Daarna schuift de cel naar boven, verliest zijn kern en eindigt als een dode, platte cel op het huidoppervlak. Deze cel beschermt ons lichaam tegen invloeden van buitenaf, zoals uitlaatgassen, wind, regen, UV-straling, bacteriën en virussen. De dode huidcel blijft twaalf dagen op de huid liggen en valt er vervolgens af.

De meeste verzorgingsproducten bevatten stoffen die alleen op de opperhuid inwerken. Ze sluiten de huid af en verkleven. Nu kunnen de dode cellen niet afgestoten worden. Hierdoor ontstaat enorme verhoorning met vochttekort als gevolg. En juist dit vochttekort zorgt voor lijnen en rimpels.

Huidverbetering door dieptewerking

Als we de levende lagen van de huid bereiken, worden de werkzame stoffen uit crèmes beter opgenomen en kunnen we de huid stimuleren om nieuwe cellen aan te maken. In een gezonde huid kan het talg bovendien gemakkelijker weg waardoor er minder mee-eters en gerstekorrels ontstaan. Pas als we de levende lagen van de huid activeren, spreken we van huidverbetering.

Op het moment dat de we de diepere huidlagen kunnen bereiken en hier essentiële voedingsstoffen toevoegen, komt huidverjonging oftewel anti-aging binnen bereik. Salon Skinfo.nl is gespecialiseerd in anti-aging door middel van huidverbetering.
Lees hier meer over de mogelijkheden met anti-aging gezichtsbehandelingen.

Normale huid