Toegewijd in huidverbetering

In balans met Shiatsu Kosmetiek

Shiatsu betekent letterlijk ‘vingerdruk’. Shiatsu heeft zijn oorsprong in de oude Chinese massagetechnieken en Japanse massagemethoden. Bij deze techniek ligt de nadruk op het normaliseren van de huidfuncties en een evenwichtige energieverdeling. Hierdoor krijgt u een ontspannen en een gelijkmatig gekleurde en doorbloede huid.

Bij Shiatsu gaat men, net als bij acupunctuur, uit van de aanwezige levensenergie en het zelfgenezend vermogen van een mens. In goede gezondheid stroomt deze energie vrij door een netwerk van banen. Deze meridianen lopen door het hele lichaam. Ongezonde leef- en voedingsgewoonten, gebrek aan lichaamsbeweging of emotionele of lichamelijke inspanningen kunnen zorgen voor een verstoorde levensenergie. Als de energetische functies van onze inwendige organen worden verstoord, kan dit leiden tot huidproblemen. Shiatsu heeft, naast een genezende kracht, ook een preventieve werking. Een huidprobleem kan al onderkend worden voordat er (meer) klachten ontwikkeld worden. Daarmee is de huid de spiegel van alle lichaamsfuncties!

Kosmetiek
Kosmetiek betekent ‘uiterlijke schoonheid’. Hier ligt het zwaartepunt op het accentueren van de natuurlijke mooie delen van het lichaam. Dit gebeurt door middel van cosmetische handelingen vanuit een oosterse visie. Specifieke massagemethoden kunnen eventuele energieverstoringen opheffen. Door de doelgerichte aanpak van huidproblemen wordt de huid in optimale conditie gebracht.

Bij de Japanse filosofie omtrent het krijgen en houden van een mooie, gezonde huid, zoekt men evenwicht tussen de over- en onderactieve aspecten van het functioneren van de huid. De massages hebben een tweezijdige werking:

1. De huidmassage: een uitwendige behandeling direct op de huid;
2. De kernmassage: een inwendige reactie direct op de energiehuishouding in het lichaam, gerelateerd aan de functies van de huid.

Yin & Yang is de balans die ontstaat tussen Shiatsu en Kosmetiek.